skip to Main Content

Om een goed en gezond leven te starten heb je natuurlijk goede instructies nodig om te weten of de handelingen die je neemt relevant zijn.  Sommige handelingen staan in de meeste gevallen ook al bekend bij eenieder, maar niet altijd worden ze nageleefd. Het is heel erg belangrijk om de tijd te nemen om elke stap goed en keurig te volgen en te doen.

Soms weet je ook niet waar je starten moet en/of je ze juist doet. Hieronder zal ik enkele tips geven over hoe je kan beginnen om de veiligheid in de keuken, wat betreft het voedsel, in acht te nemen:

  • Tip 1.  Was altijd jouw handen, voordat je bezig gaat zijn met het bereiden van je voedsel. Zo verminder je jouw eigen bacteriën om zich te verspreiden op het voedsel.
  • Tip 2. Gebruik regelmatig handschoen. Die houden jouw handen niet alleen maar schoon, maar het vermindert de verspreiding van de bacteriën ook.
  • Tip 3. Was jouw groenten of vleessoorten altijd met water, voordat je die gebruikt. Zo kan je voorkomen dat de giftige stoffen die in de groenten terecht zijn gekomen, weggespoeld worden. De rauwe geur van de vleessoorten verdwijnen ook en daardoor kan het eten geen onaangename smaak hebben.

Tip 4. Gebruik altijd verse olie voor het voorbereiden van jouw voedsel. Gebuikte olie veroudert en geeft het eten een onaangename smaak.

Tip 5. Dek het eten altijd goed af na het bereiden. Zo kan je ervoor zorgen dat er geen maden en vliegen op jouw eten gaan zitten.

Tip 6. Eet altijd wanneer het eten nog vers is. Zo kan je de nodige vitamines en voedingsstoffen opnemen. Wanneer het eten te lang blijft staan nadat het klaargemaakt is, verliest het zijn kwaliteiten.

Deze zijn enkele handige tips waaraan jij je dagelijks kan houden voor een goed maar bovenal gezond leven. Het zijn de eenvoudigste stappen die je kunnen helpen om jouw veiligheid te gegarandeerd te vergroten. Je kunt natuurlijk opzoek gaan naar meer informatie, zolang je de basis kent.

Back To Top