skip to Main Content

Iedereen wilt tegenwoordig in een mooi restaurant zitten met heel leuk muziek die voor een goede sfeer zorgt. Natuurlijk willen mensen daarnaast ook genieten van de overheerlijke gerechten van zo een restaurant. Lekker relaxen met je naasten en weten dat je de beste service krijgt is het doel, maar daarnaast wil je ook weten of de voeding die je inneemt geen schadelijke stoffen bevat of als ze niet de oorzaak zullen zijn van een bepaalde ontstane ziekte of allergie. Wil jij meer weten over de veiligheid van de voeding die jij binnen neemt en de meest gestelde vragen daarvan? Lees hieronder meer daarover.

Een restaurant die niet alleen maar zorgt voor de lekkerste gerechten, maar ook een restaurant die zich keurig weet op te stellen tegenover eenieder en natuurlijk gebruik maakt van de beste kruiden. Dagelijks ontvangen wij berichten over de voedselveiligheid. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over voedselveiligheid.

1. Is het gebruik van kruiden schadelijk voor de mens?

Het gebruik van kruiden hoeft helemaal niet schadelijk te zijn voor ons als mensen als we letten op het gebruik van ze. Als je medicatie gebruikt is het natuurlijk heel erg belangrijk om te weten welke kruiden een wisselwerking kunnen hebben met je medicatie. De juiste kruiden moeten op de juiste manier worden gebruikt.

2. Is het voor elke werknemer nodig om een handschoen aan te doen bij het bereiden van het eten?

Het gebruik van handschoenen is heel erg ideaal, omdat je zo je eigen bacteriën niet overbrengt op het voedsel die je voorbereid. Het is natuurlijk ook handig om te weten dat niet elke handschoen te gebruiken is voor de keuken. Je kan bijvoorbeeld de tuin handschoenen niet in de keuken gebruiken. In de keuken wordt er gebruikgemaakt van de wegwerp handschoenen bijvoorbeeld: Latex, Nitril, Vinyl. In de horecasector kom je dagelijks in contact met water en andere vloeistofsoorten. Het is dan een aanrader om met handschoenen te werken voor mensen met gevoelige handen die zich in de horecasector vertoeven.

3. Is het gebruik van diepvriesgroenten even gezond als groenten die vers geplukt zijn?

Diepvriesgroenten en vers geplukte groenten verliezen kort na hun oogst allebei hun vocht, daardoor verliezen ze ook een deel van hun voedingsstoffen. De diepvriesgroenten worden kort na hun oogst gelijk ingevroren. Dat maakt dat ze hun voedingswaarde nauwelijks verliezen en omdat ze ingevroren worden kunnen ze heel lang goed blijven.

Deze zijn de drie meest gestelde vragen. Hierdoor kun je jouw voedingsketen ook altijd aanpassen. Het is altijd goed om te weten wat je inneemt. Ook je medicatie met de juiste kruiden combineren is ontzettend belangrijk. Zo kun je andere ziektes voorkomen en ervoor zorgen dat de reeds bestaande ziektes niet erger worden door de kruiden die je inneemt.

Back To Top