Wanneer jij als ondernemer bent gestart met een bedrijf in de horeca, is voedselveiligheid natuurlijk ook heel belangrijk voor jou en jouw klanten. Op het moment dat voedselveiligheid gegarandeerd is, kan je gewoon eten zonder bang te zijn dat je ziek zal worden. Op die manier is het van levensbelang voor voedingsproducenten om tijdens de productie alles in werking te stellen op het gebied van voedselveiligheid, want ook de productiekwaliteit moet een absolute must zijn voor elk voedingsmiddelenbedrijf.
Wat valt onder voedselonveiligheid?
- Voedselvergiftigingen
- Voedselallergieën
- Bederf
- Voedselintoleranties
Om dit alles te voorkomen moeten we natuurlijk goed letten op de volgende punten:
- De hygiëne
- De houdbaarheid
- De temperatuur van de koeling goed in te stellen
HACCP
HACCP geven meer regels en tips die de horecabedrijven kunnen gebruiken voor de verbetering van hun voedselveiligheid, want ook de Nederlandse wetgeving is gebaseerd op het HACCP-systeem. Natuurlijk verschilt dat ook per bedrijf. Er zijn ook Hygiënecodes opgesteld voor veel branches, want andere bedrijven moeten zelfs procedures opstellen om de voedselveiligheid te waarborgen.
Wanneer jij als ondernemer bent gestart met een bedrijf in de horeca, is voedselveiligheid natuurlijk ook heel belangrijk voor jou en jouw klanten. Op het moment dat voedselveiligheid gegarandeerd is, kan je gewoon eten zonder bang te zijn dat je ziek zal worden. Op die manier is het van levensbelang voor voedingsproducenten om tijdens de productie alles in werking te stellen op het gebied van voedselveiligheid, want ook de productiekwaliteit moet een absolute must zijn voor elk voedingsmiddelenbedrijf.
Wat valt onder voedselonveiligheid?
- Voedselvergiftigingen
- Voedselallergieën
- Bederf
- Voedselintoleranties
Om dit alles te voorkomen moeten we natuurlijk goed letten op de volgende punten:
- De hygiëne
- De houdbaarheid
- De temperatuur van de koeling goed in te stellen
HACCP
HACCP geven meer regels en tips die de horecabedrijven kunnen gebruiken voor de verbetering van hun voedselveiligheid, want ook de Nederlandse wetgeving is gebaseerd op het HACCP-systeem. Natuurlijk verschilt dat ook per bedrijf. Er zijn ook Hygiënecodes opgesteld voor veel branches, want andere bedrijven moeten zelfs procedures opstellen om de voedselveiligheid te waarborgen.