skip to Main Content
Smaak Verrijkende Specerijen En Kruiden

Smaak verrijkende specerijen en kruiden

Koken met specerijen en kruiden vermindert niet alleen de drang om met zout te schudden, maar versterkt ook de smaak en geeft diepte aan een aantal gerechten. Van piment tot kurkuma, ontdek 12 verschillende specerijen en kruiden en hoe je ze kunt gebruiken!

1. Piment

Piment lijkt op de smaken van kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en peper. Gemalen of in zijn geheel gebruikt, brengt piment zowel desserts als hartige gerechten op smaak, en is het een belangrijk ingrediënt in gekruide cider en Jamaicaanse jerk chicken.

2. Basilicum

Basilicum heeft een zoet en aards aroma en is een van de meest gebruikte kruiden in de keuken. Het kruid komt ook tot zijn recht in pesto en past goed bij een aantal vleesgerechten, groenten en soepen.

3. Kardemom

Kardemom is een specerij die wordt beschreven als sterk en scherp, met lichte noten van citroen en munt. Voor de meest verse smaak koop je best hele kardemompeulen in plaats van gemalen, zodat de natuurlijke essentiële oliën bewaard blijven. Vind hier meer dan 30 kardemom recepten.

4. Cayennepeper

Cayennepeper, afkomstig van een hete chilipeper, geeft pit aan een aantal gerechten. Van honing sesam vis taco’s tot Cajun pretzels, probeer een van deze 15 geweldige dingen die je kunt maken met cayennepeper.

Tip: Natural Spices – Kruiden en specerijen specialist

5. Cilantro

Je kunt er van houden of het haten, omdat onderzoek suggereert dat de genen waarmee je geboren bent kunnen bepalen welke smaak je waarneemt van koriander. Terwijl sommigen het toeschrijven aan de smaak van soep, beschrijven anderen die ervan genieten het als een milde smakende peterselie met een citrus schil. De delicate blaadjes kunnen rauw worden gegeten of aan het einde van het koken worden toegevoegd. Ze passen goed bij Mexicaanse gerechten, vis, soepen en salades.

6. Kaneel

Kaneel wordt omschreven als houtig en zoet en staat vooral bekend om zijn warme bijdrage in een aantal gekruide desserts en ontbijtgerechten, waaronder dit kaneel-appelpannenkoek recept. Kaneel kan echter ook dubbele diensten bewijzen in hartige gerechten in gestoofde gerechten en soepen die hier verder worden beschreven.

7. Bieslook

Bieslook is verwant aan knoflook, sjalot, prei en sint-jakobsschelpen en wordt vaak verward met groene uien en sint-jakobsschelpen. Bieslook onderscheidt zich door zijn zeer slanke, ronde steel, maar garneert ook frisse groene salades, gebakken aardappelen, romige aardappelsalade, gevulde eieren, en kan worden toegevoegd aan boters, azijnen, en sauzen voor extra smaakdiepte.

8. Kruidnagels

Kruidnagels geven een aromatische smaak aan een aantal gerechten, onder andere om vlees, curry’s, marinades, samen met appels en peren te verbeteren. Het kruid is vooral bekend om zijn gebruik in pompoentaart, waaronder minitaartjes met eenvoudige ingrediënten om een heerlijke glutenvrije, hartgezonde variatie te creëren!

9. Komijn

Of het nu in zijn geheel of gemalen wordt bereid, komijn is een bloeiende plant waarvan de zaden aan keukens worden toegevoegd. De nootachtige smaak wordt veel gebruikt in curry recepten, omdat kerriepoeder meestal bestaat uit kerrieblaadjes, koriander, kurkuma, en komijn. Voor een Thaise draai aan een Thanksgiving-klassieker, geef deze pompoencurry met garnalen recept een poging!

10. Dille

De groene blaadjes worden vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en bij het inmaken, vandaar “dille pickles”. Vind hier acht smaakvolle recepten om een bos dille te gebruiken, waaronder gegrilde wortelen met citroen en dille, courgette met yoghurt-dillesaus, en gouden quinoa salade met citroen, dille, en avocado!

Tip: Online Viskruiden Kopen | Natuurlijke Kruiden voor Visgerechten

11. Knoflook

Van knoflookpoeder gebruikt om deze gegrilde kip met geroosterde knoflook velouté saus op smaak te brengen tot de hele knoflookkop in deze geroosterde knoflook hummus in komkommer cups, de scherpe en sterke smaken van knoflook bieden gedurfde smaken aan tal van gerechten.

12. Gember

De wortel of stengel van de gemberplant wordt vaak vers, gedroogd, en in olie- of poedervorm geconsumeerd. De scherpe en kruidige smaak past vaak in de Chinese keuken, wordt aanbevolen om het gehemelte te reinigen en wordt gebruikt in kruidenthee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top